Airmata kerana sahabat 1 pengorbanan, Airmata kerana ibubapa 1 penghormatan, Airmata kerana kekasih 1 penyesalan, airmata kerana Allah S.W.T 1 keberkatan

Blog ini hanya sesuai ditonton oleh mereka yang berusia 18 tahun ke atas sahaja kerana kandungannya yang HOT ! , EKSTREM , SERAM & Berbau LUCAH (bau je). Blog ini bukan Blog LUCAH. HARAP MAKLUM !. Sebelum korang nak terjah Blog aku,lebih baik korang baca dulu DISCLAIMER diatas. TQ!

CARIAN MINDA ! !

KENAPA PERLU PILIH PERODUA KELISA



Apasal tajuk nih ? haha besalah nak promote aku punya keretalah . 
kenapa aku suruh korang beli ini kereta haa . 
Okay kat sini aku sertakan kelebihan dan juga kelemahan kelisa yep !


KELEBIHAN



1. Minyak save (RM25 , Jalan Duta,KL - Nibong Tebal,PENANG. syarat off air cond bawak dalam 100km/j)

2. Enjin smooth 
3. Power stering untuk 1000cc / 850 tiada power stering,tapi masih boleh bubuh
4. Sangat sesuai cilok - mencilok tengah2 pekan dan jalan yang macam ular kena palu
5. Enjin tahan sebab daihatsu kawin dengan toyota kot jadilah perodua
6. Roadtax murah 
8. Spare part berlambak barang daihatsu pun bleh pakai.
9. Maintenance mudah
10. Aligntment tayar depan je ( kata tokei tayar kat aku)
11. Trade in value boleh tahan ( permintaan tinggi)
12. Boleh henjut full meter ( tak ada cut off,dan memang aku dah buat pun)

13. Pemanduan mantap tiada masalah
14. Nilai yang terbaik kalau nak dibandingkan dengan Viva,MyVi dan BLM


KELEMAHAN

1. Enjin mounting cepat rosak selalu kereta yang berumur 4 tahun keatas
2. Absorber mounting cepat habis ini ikut cara pemanduan tak semua terjadi macam nih.

Aku tak tahu apa kelemahan dia lagi , sebab kereta nih jarang bagi masalah kat aku . terbaik lah !


2 ulasan:

  1. cer citer skit psal maintenace..
    1. tukar timing belt - KOS
    2. Tukar mounting - KOS
    3. Tukar absober mounting - KOS

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak jual ka kereta tue???

      Padam

KOMEN SIKIT TENTANG POST INI !